מתכונים שאפשר לבשל עם הילדים

להיות הורים זו חוויה מאתגרת, ולהיות הורים במאה העשרים ואחתזה חוויה עוד יותר קשה. אנחנו צריכים לחלק את 24 השעות שיש לנו בין כל כך הרבה משימות עד שלעיתים אנחנו שוכחים שלא כל פעילות הינה "משימה". אך לחץ הזמן והמרוץ הופכים גם את מה שפעם נחשב לכיףלמטלה. אנחנו רצים לעבודה, לבתי הספר, לחוגים, למורים הפרטיים, לפסיכולוגים, לאבחונים ושוכחים לפעמים שילדים הם בעצם שמחה גדולה, ובוודאי לא מטלה.

אחת הדרכים שלנו, ההורים, להבטיח קצת זמן איכות עם הילדים בקצב החיים המטורף שבו אנחנו חיים היא לא לעצור את המרוץ אלא להאט אותו קצת ולרתום את ילדינו לפעילויות שלנו, ובישול/אפיה עם ילדים זו דוגמה נהדרת לקצת זמן איכות איתם. אז למה בעצם לבשל/לאפות עם הילדים? מה ההשפעה של זה על הילד? ואילו מתכונים כדאי להכין עם ילדים?

למה לבשל עם הילדים?

יש כמה יתרונות לבישול/אפיה עם הילדים. כך למשל, מחקרים גילו שאם רותמים ילדים שנחשבים לסרבני אוכל חדש לפעילויות הבישול הם יטו לנסות אוכל חדש אם הם לקחו חלק בהכנתו מאשר ילדים סרבנים שלא לקחו חלק בהכנתו. כלומר, בישול עם ילדים יכול לגמול את הילד מהנטייה שלו להמנע מלנסות מאכלים חדשים. עוד סיבה שכדאי לערב את הילדים בפעולת הבישול/האפייה היא הקניית כישורי חיים אולי אפילו כישורי הישרדות בסיסיים (הכרה של חומרי גלם חדשים, סוגי ערבולים, עבודה עם תנור, עבודה עם להבות, עבודה עם לקקן, מידות כגון ליטרים, קילוגרמים וכו'). החיים שלנו תלויים במידה רבה ביכולת שלנו לספק לעצמנו אוכל מזין, וחשוב שלכל אדם באשר הוא יהיו כישורי בישול ולו בסיסיים. עוד סיבה היא העצמת העצמאות של הילד. אנחנו רוצים לגדל ילדים עצמאיים שיכולים לדאוג לעצמם ולא יהיו תלויים בחסדיהם של אחרים כל חייהם. עוד יתרון לבישול/אפייה עם הילדים היא שבמהלך הפעילות לומדים הילדים על אוכל, על אחריות ועל בריאות. אם משלבים אינפורמציה במהלך הבישול אודות בחירת חומרי הגלם למשל אזי הילדים מתחילים לרכוש אחריות תזונתית. הם לומדים מה הוא אוכל בריא ומזין וממה כדאי להתרחק, וזה חשוב כי זו הבריאות של הילדים שלנו. לבסוף, כאשר אנחנו מלמדים את הילדים שלנו לבשל אנחנו למעשה מרוויחים ילדים שיכולים לעזור לנו במטבח כאשר אנחנו עמוסים או לא יכולים לבשל בעצמנו.soup-1006694__340[1]

אילו מתכונים כדאי להכין עם ילדים?

באשר לשאלה אילו מתכונים כדאי להכין עם הילדים אז לצערי אין לי תשובה אחת. אבל יש לי כמה המלצות שימושיות שיעזרו לכם לבחור את המנה הנכונה:

  • חפשו מתכון למאכל שהילד אוהב, במיוחד אם מדובר בילדים שלא משתגעים על אוכל. כאשר ילד שומע שהולכים לבשל/לאפות את המאכל האהוב עליו הוא יירתם ביתר שאת לפעילות גם אם אין לו משיכה חייתית ומולדת למטבח.
  • התאימו את המתכונים לגילם של הילדים שאיתם אתם מבשלים. אם תעשו חיפוש ברשת ותחפשו מתכונים תגלו שעל פי רוב רשום ליד כל מתכון עד כמה הוא מורכב, ארוך, קל או פשוט הוא. הרעיון שצריך להנחות אתכם הוא כזה: ככל שהילד קטן יותר כך צריך לחפש מתכון קל, מהיר ופשוט, ולהפך. עם ילדים גדולים יותר אפשר להכין מתכונים מורכבים וארוכים יותר.
  • עיתוי הוא עוד אלמנט חשוב ויש לתת עליו את הדעת. נסו לעניין את הילדים בבישול/אפיה כאשר אתם חשים שהם קצת משועממים או בין פעילויות. נסו שלא לכרסם בזמן שהם מקדישים לחברים, לשיעורי בית או לשינה. בחרו עיתוי שעשוי להתאים לא רק לכם כי אם גם לילדים.

 

Updated: יולי 19, 2017 — 5:48 pm

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Clearbox © 2016