בית בד

בית בד הינו המקום שבו מייצרים שמן זית. היום ניתן למצוא בתי בד עתיקים, אשר היו בשימוש כבר לפני אלפי שנים. למעשה, לא רבים מודעים לכך, אך תהליך ייצור שמן הזית לא השתנה יותר מידי מאז ועד היום. אומנם בתי הבד המודרניים נחשבים ליעילים יותר ותפוקת השמן שלהם גבוהה יותר, אך התהליך הכללי נשאר פחות או יותר זהה. כמובן שהיום כבר לא משתמשים בחמורים היות והמכניזם עובד בצורה קצת אחרת, אך שמן זית איכותי שנעשה בכבישה קרה נעשה פחות או יותר באותן השיטות הישנות. שמן הזית נוצר מזיתים בשלים, כאשר יש צורך להעביר אותם לבית הבד מיד בתום המסיק. זיתים שיועברו לאחר זמן מה, ישפיעו על הטעם והארומה של שמן הזית. שמן הזית האיכותי והבריא ביותר, מופק מזיתים בשלות זמן קצר לאחר המסיק.

 

בית בד – שיטות עבודה

היום ניתן למצוא בעיקר בתי בד מודרניים, אשר פועלים בשיטת שתי הפאזות. שיטה זו אינה כוללת חימום של תערובת הזיתים והיא אינה כוללת כימיקלים או תוספת של מים. לעומת שיטות אחרות אשר נחשבות אומנם ליעילות יותר, שיטה זו נחשבת לאיכותית ביותר היות והיא מאפשרת לשמר על התכונות הבריאותיות של שמן הזית. ברגע שרסק הזיתים עובר חימום למשל, תהליך הפקת השמן הופך ליעיל יותר אך האיכות שלו הרבה יותר נמוכה. הדבר נכון כמובן גם לגבי החדרה של מים או כימיקלים שונים לאורך התהליך, אשר מייעלים את התהליך ומאפשרים להפיק כמות שמן גדולה יותר, אך האיכות שלו תהיה ירודה יותר והוא לא יוכל לספק את היתרונות של שמן זית איכותי. שמן זית ברמה גבוהה מופק בתהליך מוקפד ומבוקר שבו שומרים על טמפרטורה אחידה שאינה עולה על 30 מעלות צלזיוס לכל אורך התהליך. 

לסיכום, בית בד מודרני ואיכותי חייב להקפיד על שיטות עבודה מסוימות, על מנת להבטיח שמן זית איכותי וברמה הגבוהה ביותר. אומנם ניתן היום למצוא בסופר לא מעט סוגים של שמן זית פחות איכותי במחיר נמוך יותר, אך מומלץ תמיד להשקיע במוצר באיכות גבוהה יותר.

אהבתם את המאמר?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אתכם

יועץ פיתוח
אנשי מקצוע
daniel

יועץ פיתוח

כל בניה, אם לא נתכנן אותה בדיוק כמו הנהלים הקפדניים, בהתאם לחוקים ונתינת התייחסות לכל הפרטים הגדולים והקטנים, הרי שהיא עלולה להסתיים באסון. מאמר זה

קרא עוד »